2014 m. gruodžio 16 d., antradienis

Receptai

Itališka daržovių sriuba Minestrone

Ingredientai:

3 vnt.
150 g
150 g
4 vnt.
1/2 vnt.
100 g
4 vnt.
75 g
2 šaukštas
sauja
1 skiltelė
žiupsnelis
100 g
100 g
pagal skonį

Gaminimas
Iš anksto šiek tiek apvirkite raudonas pupeles, kad būtų greičiau, prieš tai jas galima pamirkyti vandenyje.
Baklažanus supjaustykite kubeliais, pasūdykite. Taip pat susmulkinkite pomidorus, bulves ir moliūgą. Supjaustykite kopūstą ir grybus.
Puode užvirkite vandenį, pasūdykite jį. Suberkite baklažanus, pupeles ir žirnelius. Virkite dešimt minučių. Tada suberkite visas likusias daržoves bei grybus, supilkite aliejų ir sumažinę ugnį virkite dar dešimt minučių. Suberkite makaronus ir kol jie virs paruoškite Pesto padažą.
Baziliką, česnaką ir parmezano bei pekorino sūrius susmulkinkite trintuvu – šiuo padažu pagardinkite į dubenėlius išpilstytą sriubą.










Neapolietiškas desertas


Ingredientai:

250 g
100 g
1/2 pakelis
150 g
200 g
100 g
100 g
šakelė
Gaminimas
Maskarponės sūrį sumaišykite su liesa varške. Sudėkite cukraus pudrą ir gerai išplakite plaktuvu. Gautą masę padalykite į dvi dalis. Į vieną dalį pridėkite vanilinio cukraus ir išmaišykite.
Sausainius sudėkite į ploną maišelį ir kelis kartus pervažiuokite per jį kočėlu. Gautus trupinius suberkite į dubenį.
Braškes perrinkite, atsargiai nuplaukite šaltu vandeniu ir nudžiovinkite ant popierinio rankšluosčio. Serbentus atskirkite nuo šakelių, perrinkite, nuplaukite ir taip pat nudžiovinkite. Kelias kiekvienos rūšies uogas atidėkite papuošimui. Likusias uogas sumaišykite su antra maskarponės ir varškės mišinio dalimi (be vanilinio cukraus).
Į desertinius indelius sukrėskite po 1 – 2 šaukštus kiekvienos masės ir 30 – 40 min. padėkite į šaldytuvą. Tuomet apibarstykite migdolinių sausainių trupiniais, papuoškite uogomis ir mėtų lapeliais.








Itališka duonelė su saulėje džiovintais pomidorais



Ingredientai:

1 kg
600 ml
20 g
20 g
50 ml
40 g
100 g


Gaminimas
Mieles sudėkite į nedidelį dubenėlį, suberkite cukrų ir ištrinkite. Įpilkite truputį vandens ir gerai išsukite.
Saulėje džiovintus pomidorus smulkiai supjaustykite.
Miltus suberkite į didelį dubenį. Padarykite duobutę, į ją supilkite mieles, vandenį, aliejų, suberkite druską ir pomidorus ir užminkykite tešlą. Dubenį uždenkite švariu rankšluosčiu ir pastatykite valandai šiltai, kad tešla pakiltų

Gardi pica su špinatais ir mozzarella

Ingredientai:

Pagrindui:
175
20 ml
5 g
125 ml
Įdarui:
150 g

Saliami dešra
100 g
saujelė
150 g
Kietasis sūris parmezano
150 g parmezano

Picos padažas:
Svogūnai, 1 vienetas
 Česnakas, 3 skiltelės
Aliejus, 15 mililitrų
 Pomidorai, 250 gramų 
150 gramų Druska,
1 arbatinis šaukštelis Cukraus,
 0,5 arbatinio šaukštelio Raudonėliai (Oreganas)
0,5 arbatinio šaukštelio Baziliko








Itališki duoniukai su pomidorais


Ingredientai:

Pagal poreikį 
2 vnt.
1 skiltelė
pagal skonį
 Žolelių prieskoniai
pagal skonį
pagal skonį
Šlakelis
Šlakelis citrinos sulčių


Gaminimas:
Nulupkite pomidorus ir supjaustykite mažais gabaliukais. Įberkite druskos, pipirų, mairūno, įpilkite aliejaus, viską išmaišykite.
Įtrinkite duoniuką česnaku.
Pomidorus uždėkite ant duoniuko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą