Itališka daržovių sriuba
Minestrone
Ingredientai:
3 vnt.
|
|
150 g
|
|
150 g
|
|
4 vnt.
|
|
1/2 vnt.
|
|
100 g
|
|
4 vnt.
|
|
75 g
|
|
2 šaukštas
|
|
sauja
|
|
1 skiltelė
|
|
žiupsnelis
|
|
100 g
|
|
100 g
|
|
pagal skonį
|
Gaminimas
Iš anksto šiek tiek
apvirkite raudonas pupeles, kad būtų greičiau, prieš tai jas galima pamirkyti
vandenyje.
Baklažanus supjaustykite
kubeliais, pasūdykite. Taip pat susmulkinkite pomidorus, bulves ir moliūgą.
Supjaustykite kopūstą ir grybus.
Puode užvirkite vandenį,
pasūdykite jį. Suberkite baklažanus, pupeles ir žirnelius. Virkite dešimt
minučių. Tada suberkite visas likusias daržoves bei grybus, supilkite aliejų ir
sumažinę ugnį virkite dar dešimt minučių. Suberkite makaronus ir kol jie virs
paruoškite Pesto padažą.
Baziliką, česnaką ir
parmezano bei pekorino sūrius susmulkinkite trintuvu – šiuo padažu pagardinkite
į dubenėlius išpilstytą sriubą.
Neapolietiškas desertas
Ingredientai:
250 g
|
|
100 g
|
|
1/2 pakelis
|
|
150 g
|
|
200 g
|
|
100 g
|
|
100 g
|
|
šakelė
|
Gaminimas
Maskarponės sūrį sumaišykite su liesa varške. Sudėkite
cukraus pudrą ir gerai išplakite plaktuvu. Gautą masę padalykite į dvi dalis. Į
vieną dalį pridėkite vanilinio cukraus ir išmaišykite.
Sausainius sudėkite į ploną maišelį ir kelis kartus
pervažiuokite per jį kočėlu. Gautus trupinius suberkite į dubenį.
Braškes perrinkite, atsargiai nuplaukite šaltu vandeniu ir
nudžiovinkite ant popierinio rankšluosčio. Serbentus atskirkite nuo šakelių,
perrinkite, nuplaukite ir taip pat nudžiovinkite. Kelias kiekvienos rūšies
uogas atidėkite papuošimui. Likusias uogas sumaišykite su antra maskarponės ir
varškės mišinio dalimi (be vanilinio cukraus).
Į desertinius indelius sukrėskite po 1 – 2 šaukštus
kiekvienos masės ir 30 – 40 min. padėkite į šaldytuvą. Tuomet apibarstykite
migdolinių sausainių trupiniais, papuoškite uogomis ir mėtų lapeliais.
Itališka duonelė su saulėje džiovintais pomidorais
Ingredientai:
1 kg
|
|
600 ml
|
|
20 g
|
|
20 g
|
|
50 ml
|
|
40 g
|
|
100 g
|
Gaminimas
Mieles sudėkite į nedidelį dubenėlį, suberkite
cukrų ir ištrinkite. Įpilkite truputį vandens ir gerai išsukite.
Saulėje džiovintus pomidorus smulkiai
supjaustykite.
Miltus suberkite į didelį
dubenį. Padarykite duobutę, į ją supilkite mieles, vandenį, aliejų, suberkite
druską ir pomidorus ir užminkykite tešlą. Dubenį uždenkite švariu rankšluosčiu
ir pastatykite valandai šiltai, kad tešla pakiltų
Gardi pica su špinatais ir
mozzarella
Ingredientai:
Pagrindui:
|
|
175
|
|
20
ml
|
|
5
g
|
|
125
ml
|
Įdarui:
|
|
150
g
|
Saliami
dešra
|
100
g
|
|
saujelė
|
|
150
g
|
Kietasis sūris parmezano
|
Picos padažas:
Svogūnai,
1 vienetas
Česnakas, 3 skiltelės
Aliejus,
15 mililitrų
Pomidorai, 250 gramų
150
gramų Druska,
1
arbatinis šaukštelis Cukraus,
0,5 arbatinio šaukštelio Raudonėliai
(Oreganas)
0,5
arbatinio šaukštelio Baziliko
Itališki duoniukai su pomidorais
Ingredientai:
Pagal
poreikį
|
|
2 vnt.
|
|
1 skiltelė
|
|
pagal skonį
|
Žolelių prieskoniai
|
pagal skonį
|
|
pagal skonį
|
|
Šlakelis
|
Šlakelis citrinos sulčių
Gaminimas:
Nulupkite pomidorus ir supjaustykite mažais gabaliukais.
Įberkite druskos, pipirų, mairūno, įpilkite aliejaus, viską išmaišykite.
Įtrinkite duoniuką česnaku.
Pomidorus uždėkite ant duoniuko.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą